Sushi is een lekkernij die is overgewaaid uit Japan en reuze populair is geworden de laatste jaren. Sushi en Sashimi worden rauw gegeten het is daarom belangrijk om te weten hoelang het houdbaar is. Naarmate Sushi of Sashimi langer bewaard wordt, neemt het aantal bacteriën toe en dus ook de kans dat je er ziek van kan worden. Eet dus nooit Sushi waarvan je niet weet hoelang én hoe deze bewaard is.

Dus hoelang kan je Sushi bewaren? Dat hangt af van onderstaande factoren:

Sushi Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Sushi (na bereiding)  tot 24 uur
 Sashimi (na bereiding)  tot 24 uur
 Poke (na bereiding)  tot 24 uur
 Inktvis (rauw)  1 dag  3 maanden
 Koolvis (rauw)  1 dag  3 maanden
 Tong (rauw)  1 dag  3 maanden
 Vette vis, meer dan 10 gram vet (rauw)  tot 2 dagen  3 maanden

Sushi BewarenHoe kun je vaststellen of Sushi niet meer goed is?

Na bereiding is Sushi maximaal 24 uur houdbaar. Ook al ziet de Sushi er nog goed uit, of ruikt deze prima, na 24 uur moet je deze niet meer eten. Als de Sushi voor die tijd verkeerd ruikt, oogt of proeft moet je deze ook altijd laten staan.

Sommige Sushi soorten waarbij geen rauwe vis is gebruikt maar bijvoorbeeld gekookte krab is langer houdbaar. Dan kan je deze tot wel 36 uur na bereiding bewaren.

Hoe moet je Sushi bewaren?

Verpak de sushi in plasticfolie en plaats deze dan in een luchtdicht bewaardoosje in de koelkast. Daarnaast geldt dat je Sushi nooit langer dan 4 uur op kamertemperatuur mag bewaren. Zodra dit het geval is, moet je de Sushi weggooien.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.