Met verse Haring kun je een heerlijke, gezonde maaltijd maken. Het wordt aangeraden om minstens 1 maal per week vis te eten. Vis bevat erg veel gezonde voedingsstoffen. Een echte Hollandse lekkernij, een nieuwe Haring of Maatjesharing kun je het beste bij de viskraam opeten. Verse Haring moet bij aankoop fris ruiken, de ogen moeten helder zijn en de huid vochtig en glanzend. Verse filet van Haring is stevig, fris en glanzend. Verse Haring kun je het beste op de dag van aankoop opeten of de volgende dag. Verpak de Haring, direct na aankoop, in vershoudfolie en leg de Haring bedekt met ijsblokjes onderin de koelkast met een temperatuur van 4 graden. Haring in een gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum. Om op een verantwoorde manier van Haring te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Haring houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Haring? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Haring Bewaren

Koelkast Diepvries
 1 tot 2 dagen  Tot 3 maanden

Haring BewarenHoe kun je vaststellen of Haring niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Haring niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Haring een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Haring bewaren?

Verse Haring en/of Filet van Haring kan, verpakt in vershoudfolie en bedekt met ijsklontjes, 1 tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Haring in gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na de TGT-datum.

Haring kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.