Het wordt aanbevolen op minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis zoals makreel, haring of zalm. Gerookte Makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Makreel op de boterham eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Gerookte makreel niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum. Laat de Gerookte Makreel niet te lang buiten de koelkast staan.

Gerookte makreel bewaren

 Buiten de koelkast

Koelkast

Diepvries

Gerookte makreelDirect opeten Tot 2 dagen Tot 3 maanden

gerookte-makreel-bewarenHoe kun je vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je Gerookte Makreel bewaren?

  • De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.
  • De Gerookte Makreel van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.
  • Gerookte Makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.