Het wordt aanbevolen op minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis zoals makreel, haring of zalm. Gerookte Makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Makreel op de boterham eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Je kunt Gerookte Makreel in een gevacumeerde verpakking kopen of bij de visboer. De gevacumeerde Gerookte Makreel niet meer consumeren na het verstrijken van de THT/TGT-datum. Laat de Gerookte Makreel niet te lang buiten de koelkast staan. Om op een verantwoorde manier van Gerookte Makreel te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Gerookte Makreel houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Gerookte Makreel? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Gerookte Makreel Bewaren

Koelkast

 

Diepvries

 

 Tot 2 dagen  Tot 3 maanden

gerookte-makreel-bewarenHoe kun je vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Gerookte Makreel bewaren?

De geopende verpakking kan 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De ongeopende Gerookte Makreel niet meer consumeren na de THT/TGT-datum.

De Gerookte Makreel van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.

Gerookte Makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.