Garnalen behoren tot de zeevruchten. De Hollandse Grijze Garnaal is een echte delicatesse. Verder is er de, wat goedkopere, Noordse Roze Garnaal. De Hollandse en Noordzee Garnalen komen uit de noordelijk gelegen wateren. Ook zijn er nog de Gamba’s, Scampi’s en Tijgergarnalen. Deze gekweekte of uit wildvangst komende soorten zijn afkomstig uit de tropische wateren en zijn beduidend goedkoper dan de Noordse Garnalen. Verse Garnalen zijn erg bederfelijk en moeten na aankoop direct in de koelkast gezet worden. Diepgevroren Garnalen moeten na aankoop direct in de vriezer worden gedaan. Ontdooi de diepgevroren Garnalen in de koelkast. Laat Garnalen niet te lang buiten de koelkast staan. Garnalen zijn na het verstrijken van de THT-datum niet meer voor consumptie geschikt. Met Garnalen kunnen erg veel lekkere en snelle gerechten worden gemaakt, bakken, wokken en BBQ’n. Om op een verantwoorde manier van Garnalen te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Garnalen houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Garnalen? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Garnalen Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Direct consumeren  1 dag  Tot 3 maanden

Garnalen BewarenHoe kun je vaststellen of Garnalen niet meer goed zijn?

Je kunt het best vaststellen of Garnalen niet meer goed zijn is door te zien of te ruiken. Als de Garnalen een sterke vieze geur verspreiden of er slecht uitzien moeten zij weggegooid worden.

Hoe moet je Garnalen bewaren?

Garnalen kunnen 1 dag in de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Garnalen niet meer consumeren na de THT-datum.

Garnalen kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Ontdooi diepgevroren Garnalen in de koelkast.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.