Verse vis is een lekkere maaltijd om van te genieten. Het wordt aangeraden om regelmatig (vette) vis te eten. Op die manier krijg je goede Omega vetzuren binnen en je helpt ook nog eens de Nederlandse visserij voortbestaan. Vis heeft vaak een te gebruiken tot datum, tenzij de vis voor die datum is ingevroren, kan deze daarna niet worden genuttigd.
Verse vis bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Diepvries | |
---|---|---|---|
Zalm | Direct consumeren | 1 – 2 dagen | 6 – 9 maanden |
Kabeljauw | Direct consumeren | 1 – 2 dagen | 6 – 9 maanden |
Heilbot | Direct consumeren | 1 – 2 dagen | 6 – 9 maanden |
Tilapia | Direct consumeren | 1 – 2 dagen | 6 – 9 maanden |
Inktvis | Direct consumeren | 1 dag | 3 maanden |
Koolvis | Direct consumeren | 1 dag | 3 maanden |
Tong | Direct consumeren | 1 dag | 3 maanden |
Vette vis, meer dan 10 gram vet | Direct consumeren | 1 – 2 dagen | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of verse vis niet meer goed is?
Het beste kan je vaststellen of verse vis niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Vis hoort niet heel erg naar vis te ruiken, hoewel dit een tegenstelling lijkt is de geur sterker naarmate de vis slechter is. Als de vis dus te sterk ruikt, kan deze niet meer goed zijn. Als de vis nog ogen heeft, horen deze helder te zijn voordat deze bereid worden. Als de ogen melkwit worden, is de vis niet meer goed.
Hoe lang kun je verse vis bewaren?
Verse vis is na aanschaf maximaal 36 houdbaar. Als de vis langer dan vier uur op kamertemperatuur bewaard is, is deze niet meer goed en moet weggegooid worden.