Verse Soep Bewaren

Verse soep wat een genot, een zeer smakelijk gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. In de zomer gebruik je heerlijke, verse, tomaten en in de winter allerlei wortels, knollen en peulvruchten. Je kunt verse soep maken van vlees en gevogelte, gebonden en niet-gebonden soepen. Koel een pan verse soep snel af en zet de soep zo snel mogelijk in de koelkast. Het koelen gaat vlugger door de pan soep in een  gootsteen met koud water te zetten en te blijven roeren tot de soep is afgekoeld. Ververs af en toe het water om het proces te versnellen.

Verse soep bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Verse soepmaximaal 2 uur Tot 2 dagen Tot 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of verse soep niet meer goed is?

Verse soep bewarenJe kunt het beste vaststellen of verse soep niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de verse soep niet meer goed ruikt, zuur of beschimmeld is, moet je de verse soep weggooien.

Hoe lang kun je verse soep bewaren?

Dat hangt er helemaal vanaf hoe je de soep wilt bewaren. 

Hoe lang kan je verse soep buiten de koelkast bewaren?

Buiten de koelkast blijft verse soep ongeveer 2 uur goed. Zeker als het warm is, moet je de soep echt niet langer buiten de koeling laten staan. 

Hoe lang kun je verse soep in de koelkast bewaren?

Dat kan ongeveer 2 dagen.

Zorg ervoor dat je de soep altijd eerst laat afkoelen. Dat kan je doen door de soep bijvoorbeeld in de pan in een laag koud water te zetten. Je kunt tussendoor het water verversen met koud water. Dan koelt de soep snel af.

Als de pan is afgekoeld, plaats je deze afgedekt in de koelkast. Eventueel kan je de soep ook in een bakje of zakje doen. Zorg er altijd voor dat het goed afgesloten is. 

Hoe lang kan je verse soep in de vriezer bewaren?

In de vriezer blijft verse soep 3 maanden goed. 

Ook als je de soep wilt invriezen, moet je deze eerst laten afkoelen. Dat kan je doen door de pan in koud water te zetten. Als de soep is afgekoeld, kan je deze invriezen. Daarvoor kan je het beste diepvriesbakjes of zakjes gebruiken.

Verse soep kan je zo’n 2 dagen in de koelkast bewaren. Let erop dat je de soep van tevoren goed afkoelt. Zet dan pas de soep in de koelkast. Zorg er ook voor dat je de soep goed afdekt.

Verse soep kun je 2 uur buiten de koelkast bewaren, 2 dagen in de koelkast en 3 maanden in de diepvries.

Zelfgemaakte soep kan je 2 uur buiten de koelkast bewaren. Daarna neemt de kwaliteit en houdbaarheid van de soep snel af. Zorg dus dat je de soep binnen 2 uur in de koelkast of diepvries plaatst.

Op kamertemperatuur blijft soep zo’n 2 uur goed. 

Het beste is om de soep te laten afkoelen voordat je deze in de koelkast plaatst. Als je warme soep in koelkast zet, neemt de temperatuur toe. Daardoor neemt de kans dat alles wat in de koelkast staat bederft, toe. Daarnaast moet je relatief veel energie gebruiken om de warme soep terug te koelen.

Zelfgemaakte soep kun je prima invriezen. Zorg dat je de soep eerst laat afkoelen. Daarna is de soep ongeveer 3 maanden houdbaar in de vriezer.