Verse Kruiden Bewaren

Verse kruiden zijn te verkiezen boven gedroogde kruiden. De geur en smaak van verse kruiden zijn krachtig, de vitamines blijven behouden en geven smaak aan je gerechten. Gebruik bij voorkeur de stengeltoppen en de jonge blaadjes. Om de smaak en geur van verse kruiden te behouden kun je beter de kruiden fijn snijden en niet hakken. Bij hakken gaat er veel sap verloren. Verse kruiden zijn goede zoutvervangers. Als je een tuin hebt kun je zelf een kleine kruidentuin aanleggen. Ook in bloembakken kunnen goed kruiden gekweekt worden. Woon je kleinbehuisd en heb je groene vingers dan kun je op je zonnige vensterbank kruiden in potten laten groeien. Geef de kruiden dan regelmatig een bad of zet ze buiten in een mals regenbuitje. Kruizemunt en pepermuntplanten kunnen met de wortels eraan in een fles water gezet worden. De kleine topblaadjes kunnen dan geoogst worden en groeien weer aan. Teveel kruiden gekocht of geplant. Gebruik ze in de sla, marinades, azijn, boterham, soep, saus en thee. Het is belangrijk om te weten hoelang  Verse Kruiden houdbaar zijn en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Verse Kruiden? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Buiten koelkast Koelkast Diepvries
Verse kruiden enkele dagen  Tot enkele dagen  Tot 1 jaar

Verse Kruiden BewarenHoe kun je vaststellen of Verse Kruiden niet meer goed zijn?

Je kunt vaststellen of Verse Kruiden niet goed meer zijn door te kijken, ruiken en proeven. Als de Verse Kruiden slap zijn, rotte plekjes hebben dienen zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Verse Kruiden bewaren?

Verse Kruiden kunnen tot enkele dagen in de koelkast bewaard worden, gewikkeld in een vochtige doek of keukenpapier. Verse Kruiden kunnen tot 1 jaar in de vriezer bewaard worden. Was de verse kruiden dan direct na aankoop, dep ze droog en snijdt ze grof en vries ze in kleine porties in.