Verse Basilicum Bewaren

Verse Basilicum wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten en is rijk aan vitamine C en calcium. Verse Basilicum pas op het laatste moment toevoegen aan een gerecht omdat de smaak bij koken verloren gaat. Verse Basilicum niet in de koelkast bewaren omdat de blaadjes dan snel zwart worden. Als je verse Basilicum in een pot koopt dan kun je het beste water geven op het schoteltje. Met verse Basilicum zijn heel veel heerlijke gerechten te maken. Het is belangrijk om te weten hoelang Verse Basilicum houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van verse Basilicum? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Buiten Koelkast Diepvries
Verse basilicum bewaren Verse in pot tot 2 weken Verse op water tot 1 week    Tot 1 jaar

Verse Basilicum BewarenHoe kun je vaststellen of Verse Basilicum niet meer goed is?

Je kunt vaststellen of de Basilicum niet meer goed is door te kijken, ruiken en proeven. Als de verse Basilicum slap is en bruine of zwarte plekjes heeft dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Verse Basilicum bewaren?

Verse Basilicum bij voorkeur niet in de koelkast bewaren maar in een glas met water. Als je veel Basilicum gebruikt is het raadzaam om deze in een pot te kopen. Verse Basilicum kan tot 1 jaar in de vriezer bewaard worden. Was de verse Basilicum dan direct na aankoop, dep ze droog en snijdt ze grof en vries ze in kleine porties in.