Vanillestokjes Bewaren

Vanille is afkomstig van een tropische orchidee. Er is heel veel kwaliteitsverschil en voor echte goede vanillestokjes wordt een flinke prijs gevraagd. Er zijn de volgende vanilles te koop: Vanillestokjes,Vanillesuiker, Vanille extract en Vanille essence. Vanille wordt vooral toegepast in gebak, room, ijs, cake, dranken en likeuren. De meest zuivere vorm Vanille komt van het Vanillestokje. De suikers, extracten en essences worden allemaal gemaakt van het Vanillestokje. In recepten wordt vaak het hele stokje meegetrokken in melk of het stokje wordt doorgesneden en dan worden de zwarte kleine zaadjes gebruikt om het gerecht op smaak te brengen. Gooi het meegetrokken stokje niet weg maar bewaar het in een afgesloten pot met suiker, poedersuiker of basterdsuiker. Na enige tijd heb je een verrukkelijke geurende, aromatische suiker. Het is belangrijk om te weten hoelang Vanillestokjes houdbaar zijn en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Vanillestokjes? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Buiten Koelkast
Vanillestokjes 1 jaar
Ongeopend Extract en Essence 1 jaar
Vanillesuiker 1 jaar

Hoe kun je vaststellen of Vanillestokjes niet meer goed zijn?

Vanille BewarenJe kunt vaststellen of de Vanillestokjes niet goed meer zijn door te kijken, ruiken en proeven. Als de Vanillestokjes beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe kun je Vanillestokjes bewaren?

Vanillestokjes kunnen langer dan 1 jaar bewaard worden, mits op een droge en koele plaats. Op een vochtige plaats gaan de stokjes schimmelen.