Tiramisu Bewaren

Tiramisu is een Italiaans nagerecht met o.a. de volgende ingrediënten lange vingers, mascarpone, koffie en koffielikeur of marsala wijn. Het is erg leuk om dit nagerecht zelf te maken. Er zijn diverse variaties te vinden op het originele recept en je kunt, naar eigen smaak, experimenteren met verschillende alcoholhoudende dranken. Het originele recept is een erg machtig en calorierijk toetje maar door gebruik te maken van magere kwark wordt de Tiramisu wat minder vet.

Tiramisu bewaren

Buiten de koelkast Koelkast Vriezer
Tiramisu Binnen paar uur opeten of koelen  3 tot 5 dagen

Tiramisu BewarenHoe kun je vaststellen of Tiramisu niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of  Tiramisu niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Tiramisu waterig is, zuur ruikt  en niet meer goed smaakt dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Tiramisu bewaren?

Tiramisu kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos. Indien gekocht, verwijder dan de kartonnen verpakking. Zet de Tiramisu na gebruik snel terug in de koelkast en gebruik telkens een schone lepel. In zijn algemeenheid telt dat als een product in de winkel in de koeling staat je bij thuiskomst het product ook in de koelkast dient te zetten.