Tilapia bewaren

De tilapia vis komt oorspronkelijk uit Afrika maar is bijna overal ter wereld uitgezet. Waarschijnlijk ken je deze vis vooral uit de Aziatische keuken. Daar wordt deze vis veel gebruikt. Hoe lang kan je tilapia bewaren? Het antwoord daarop lees je hieronder.

Verse tilapia kan je 1 dag bewaren in de koelkast en 3 maanden in de vriezer. Gebakken (of gefrituurde) tilapia kan je 2 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer bewaren.

Hoe weet je of tilapia niet meer goed is?

Tilapia bewarenVerse vis is heel bederfelijk. Daarom moet je altijd goed kijken en ruiken. Als de vis niet goed ruikt: direct weggooien. De geur van bedorven vis is heel herkenbaar en laat weinig aan de twijfel over. Als de kleur van de vis afwijkt, moet je die ook niet meer opeten.

Hoe lang kan je tilapia buiten de koelkast bewaren?

Voor alle verse vissoorten geldt dat je ze maximaal 2 uur buiten de koelkast kunt bewaren. Dat geldt zowel voor de verse, rauwe tilapia als voor de gebakken tilapia. Daarom is het belangrijk dat je altijd zo snel mogelijk de vis in de koeling plaatst.

Hoe lang kan je tilapia in de koelkast bewaren?

Verse vis kan je 1 dag in de koelkast bewaren. In principe moet je verse sardines altijd dezelfde dag opeten. In het uiterste geval kan dat de dag erna. Controleer dan wel of de vis nog goed ruikt en er goed uitziet. Bij twijfel altijd weggooien.

Hoe moet je rauwe tilapia in de koelkast bewaren?

Verse tilapia moet je zo dicht mogelijk bij het vriespunt bewaren. Dat kan je doen door de tilapiafilet goed in te pakken in vershoudfolie. Daarnaast kan je dan ijsklontjes bij de verse vis leggen om deze extra af te koelen. Dan blijft de rauwe tilapia zo lang mogelijk goed.

Hoe lang kan je tilapia in de vriezer bewaren?

Voor verse en gebakken tilapia geldt dat je het 3 maanden in de vriezer kunt bewaren. Je moet er dan wel voor zorgen dat je de tilapia zo snel mogelijk invriest.

Dus zorg dat je de tilapiafilet niet pas na 1 dag invriest, maar direct als je thuiskomt.

Hoe moet je verse tilapia invriezen?

Als je verse tilapia(filet) wilt invriezen, volg dan de volgende stappen voor het beste resultaat.

  • Spoel de verse vis goed met water af en dep deze daarna weer droog.
  • Pak de verse tilapia stevig in met vershoudfolie.
  • Leg de stukjes los in de vriezer zodat ze zo snel mogelijk invriezen.

Let er altijd op dat je verse vis gebruikt. Tilapia die al een dag heeft gelegen, moet je niet meer invriezen.

Tilapia bewaren, de cijfers:

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gebakken tilapia(filet) 2 uur 2 dagen 3 maanden
Rauwe tilapia(filet) 2 uur 1 dag 3 maanden