Marsepein wordt gemaakt van gemalen amandelen en suiker. Het is vooral een lekkernij die we veel zien met pasen, sinterklaas en kerst. Dan worden er vrolijke gekleurde figuren van gemaakt. De kwaliteit en de prijs is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid amandelen. Drie delen suiker op twee delen amandelen geeft een mooi stuk Marsepein. Marsepein wordt ook veel gebruikt om taarten, gebakjes en cupcakes te versieren. Marsepein is echter wel een stuk vetter, plakkerig en zachter dan fondant. Dat heeft als voordeel dat Marsepein niet uitdroogt en je er langer mee kunt werken en er leuke figuurtjes van kunt kneden. Door het hoge suikergehalte kan Marsepein een hele tijd op een koele, donkere plaats bewaard worden. Het is belangrijk om te weten hoelang Marsepein bewaard kan worden en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Marsepein? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Marsepein Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Verse 2 tot 3 maanden  Verse 2 tot 3 maanden

Gedecoreerde taarten tot 3 dagen

Gedecoreerde Taarten tot 3 maanden

Marsepein BewarenHoe kun je vaststellen of Marsepein niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Marsepein niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Marsepein uitgedroogd is en niet meer goed smaakt dient ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Marsepein bewaren?

Verse Marsepein kan op een droge en koele plaats 2 tot 3 maanden bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie.

Verse Marsepein kan in de koelkast 2 tot 3 maanden bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie.

Een gedecoreerde taart met Marsepein kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos.

Een gedecoreerde taart met Marsepein kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.

In zijn algemeenheid telt dat als een product in de winkel in de koeling staat je bij thuiskomst het product ook in de koelkast dient te zetten.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.