Bonbons een lekkernij gemaakt van chocolade, te koop in melk, puur en wit en voor veel mensen onweerstaanbaar lekker. Er zijn ook gevulde Bonbons te koop die ook wel pralines worden genoemd. Bonbons en Gevulde Bonbons bevatten veel verzadigd vet en calorieën en het is daarom aan te raden er verstandig mee om te gaan en slechts met mate te eten. Het is heerlijk om jezelf er af en toe mee te verwennen want er worden ook veel goede eigenschappen toegeschreven aan het eten van chocolade en Bonbons. Bewaar de Bonbons liever niet in de koelkast omdat door de vochtigheid in de koelkast er witte uitslag kan ontstaan op de Bonbons. De Bonbons kunnen dan nog gerust worden gegeten maar het ziet er niet meer echt mooi uit. Het is belangrijk om  te weten hoelang Bonbons houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Bonbons? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Bonbons Bewaren

Buiten Koelkast
 > 2 maanden

Bonbons BewarenHoe kun je vaststellen of Bonbons niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Bonbons niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Bonbons muf of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Bonbons bewaren?

Bonbons kunnen langer dan 2 maanden bewaard worden op een niet vochtige, donkere plaats met een temperatuur tot de 20 graden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.