We kennen het allemaal wel Mayonaise. Mayonaise bestaat uit olie (olijf of plantaardige), azijn en eierdooiers, en/of citroensap, mosterd en kruiden. Het wordt door ons vooral gegeten bij allerlei gefrituurde producten zoals patat maar ook in dressings gebruikt. In de winkel zijn diverse soorten Mayonaise te koop in potten of tubes. Een gesloten verpakking kan zeker nog 2 maanden na de THT datum bewaard worden mits de verpakking niet beschadigd is en de Mayonaise op een koele, droge en donkere plaats opgeslagen staat. Het is belangrijk om te weten hoelang Mayonaise bewaard kan worden en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Mayonaise? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Mayonaise Bewaren

Koelkast
 Geopend 9 tot 12 maanden

Mayonaise BewarenHoe kun je vaststellen of Mayonaise niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Mayonaise niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Mayonaise niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.

Hoe moet je Mayonaise bewaren?

Geopende Mayonaise kan 9 tot 12 maanden in de koelkast bewaard worden.

Gebruik telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.