Quinoa Bewaren

De zaden van de Quinoa lijken op graan en kunnen dan ook als zodanig in de keuken gebruikt worden zoals rijst, pasta of couscous. Quinoa wordt wel een superfood genoemd en is rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B en glutenvrij. Je kunt het in de yoghurt of een smoothie gebruiken of over een salade strooien. Ook kan er brood van gemaakt worden. Met zoveel toepassingsmogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Quinoa houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Quinoa? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Quinoa Bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Quinoa 9 maanden  n.v.t.
Quinoa (gekookt) 9 maanden2 dagen 3 maanden

Quinoa BewarenHoe kun je vaststellen of Quinoa niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Quinoa niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Quinoa muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Quinoa weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Quinoa bewaren?

Quinoa kan, na aankoop, 9 maanden bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Quinoa.

Gekookte quinoa bewaren

Als de quinoa gekookt is, kan je die nog prima bewaren. Als de gekookte quinoa in de koelkast zet, blijft die nog 2 dagen goed. Zorg dat je de quinoa na het koken eerst laat afkoelen. Plaats het daarna in een goed afgesloten bakje in de koeling.

Als je de gekookte quinoa meteen invriest, kan je die nog 3 maanden houden. Als je de quinoa wilt invriezen, zorg dan weer dat het eerst afkoelt. Plaats de quinoa daarna in een goed afgesloten bakje.