Pasta Bewaren

Pasta is gemaakt van harde tarwe. Pasta is te verkrijgen in gedroogde en verse vorm. Pasta valt onder de deegwaren waartoe ook Lasagne, Spaghetti en Marcaroni behoren. Er zijn ook nog meergranen en glutenvrije Pasta’s verkrijgbaar. Pasta bevat o.a. eiwitten, vitamines, mineralen en koolhydraten. In de keuken kan er met de diverse Pastasoorten naar hartelust gekookt en gevarieerd worden. Bijvoorbeeld een koude Pasta in een, snelle, frisse, salade. Genoeg mogelijkheden. Met zoveel toepassingen en mogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Pasta houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Pasta? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Pasta Bewaren

Na opening Buiten Koelkast Koelkast Vriezer
 Pasta  > 1 jaar
 Pasta (gekookt)  tot 2 dagen  3 maanden
 Macaroni  > 1 jaar
 Macaroni (gekookt)  tot 2 dagen  3 maanden
 Spaghetti  > 1 jaar
 Spaghetti (gekookt)  tot 2 dagen  3 maanden
 Fusilli  > 1 jaar
 Fusilli (gekookt)  tot 2 dagen  3 maanden
 Pastasaus, zonder vlees  3 dagen  3 maanden
 Pastasaus, met vlees  2 dagen  3 maanden

Pasta BewarenHoe kun je vaststellen of Pasta niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Pasta niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Pasta muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Pasta weggegooid te worden.

Hoe moet je Pasta bewaren?

Pasta kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Pasta. In de koelkast kan gekookte Pasta tot 2 dagen bewaard worden mits bewaard in een goed afgesloten koelkastdoos.