Passievrucht bewaren

Passievrucht is de vrucht van de klimplant uit de familie van de passieflora. De schil van de Passievrucht is glad en hard en niet eetbaar. Het vruchtvlees is geel en zacht en heeft een heerlijke frisse zoete smaak. De pitjes binnenin zijn ook eetbaar. De Passievrucht bevat veel vitamines, kalium, vezels en antioxidanten. De Passievrucht met een wat gekreukelde schil is het rijpst en ook het meest zoet. De wat onrijpere Passievrucht smaakt daarentegen wat zuurder. De passievrucht kan worden gegeten als tussendoortje of gemengd worden met andere vruchtensoorten om er een lekker sapje van te maken. Er kunnen ook overheerlijke smoothies mee gemaakt worden. Het is belangrijk om te weten hoelang een Passievrucht houdbaar is en onder welke condities.

Passievrucht bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Passievrucht

 2 tot 3 dagen

n.v.t.1 jaar (gesneden)

Hoe kun je vaststellen of een Passievrucht niet meer goed is?

Passievrucht bewarenJe kunt het beste vaststellen of een Passievrucht niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Passievrucht verkleurd of beschimmeld is, dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je een Passievrucht bewaren?

Een nog niet al te rijpe Passievrucht kan 2 tot 3 dagen, op een koele plaats, op de fruitschaal bewaard worden. Een appel of banaan samen met een Passievrucht op de fruitschaal bevordert het rijpingsproces.

Een sterk gerimpelde Passievrucht is overrijp en kan 1 tot 2 dagen bewaard worden.