Pindakaas wordt gemaakt van fijngemalen pinda’s en bevat veel plantaardige vetten, eiwitten en vitamines. Wij eten Pindakaas het meest als beleg op de boterham. In elke familie wordt daar wel een eigen draai aan gegeven. De Pindakaas wordt nog eens extra bestrooid met hagelslag of besmeerd met een flinke lik sambal of verrijkt met plakjes banaan. Verder wordt Pindakaas gebruikt om pindasaus en pindasoep te maken. Het is belangrijk om te weten hoelang Pindakaas houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Pindakaas? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Pindakaas

Buiten Koelkast
 Ongeopend > 1 jaar

Geopend tot 1 jaar

Houdbaarheid PindakaasHoe kun je vaststellen of Pindakaas niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Pindakaas niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de smaak is teruggelopen en de Pindakaas ranzig is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Pindakaas bewaren?

Ongeopende Pindakaas kan op een droge, koele plaats langer dan 1 jaar bewaard worden, mits de deksel van de pot niet bol staat.

Geopende Pindakaas kan in de keukenkast tot 1 jaar bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.