Frituren daar houden wij over het algemeen wel van. Bedenk wel dat frituren in Frituurolie of Frituurvet zeer vet en erg calorierijk is en weinig voedingsstoffen bevat. De frituurolie die wij gebruiken is meestal plantaardig en is vaak zonnebloemolie. Toch blijft het lekker om eens af en toe de friteuse of de frietpan tevoorschijn te halen en wat lekkere snacks te frituren. Gebruik een kleine friteuse of frietpan omdat je dan maar een kleine hoeveelheid olie hoeft te vervangen. Vul de oude olie niet met nieuwe olie aan omdat hierdoor schadelijke stoffen kunnen ontstaan. Over het algemeen dien je de olie na 5 tot 7 keer frituren, te vervangen. Het is belangrijk om te weten hoelang Frituurolie houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Frituurolie? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Frituurolie

Buiten Koelkast
 5 tot 7 keer te gebruiken

Houdbaarheid FrituurolieHoe kun je vaststellen of Frituurolie niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Frituurolie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Frituurolie ranzig is, sterk ruikt, donker verkleurd is of erg walmt dan dient de Frituurolie weggegooid te worden.

Hoe moet je Frituurolie bewaren?

Na gebruik de Frituurolie filteren, koelen en op een donkere plaats bewaren. Vernieuw de Frituurolie na deze 5 tot 7 keer gebruikt te hebben.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.