Cacao kennen wij als poeder en wordt gemaakt van Cacaobonen. Eerst worden de bonen geroosterd en daarna gemalen. De overgebleven dikke massa wordt uitgeperst en dient als grondstof voor cacaoboter, cacaopoeder en chocolade. Cacaopoeder wordt meestal geleverd in een kartonnen of blikken verpakking en is zowel gezoet als ongezoet te koop. Cacaopoeder wordt veel gebruikt voor het maken van gebak maar ook toegepast in vleesgerechten en sauzen en niet te vergeten de overheerlijke, zelfgemaakte chocolademelk. Het is belangrijk om te weten hoelang Cacao houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Cacao? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Cacao

Buiten Koelkast
 Geopend/Geopend Onbeperkt

Houdbaarheid CacaoHoe kun je vaststellen of Cacao niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Cacao niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Cacao muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Cacao weggegooid te worden.

Hoe moet je Cacao bewaren?

Cacao kan praktisch onbeperkt bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en een niet goed afgesloten verpakking kun je insecten aantreffen in Cacao.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.