Olijven Bewaren

Olijven bevatten veel mineralen en vitaminen, A en E en zijn in het algemeen gezond. Ze kunnen als snack gegeten worden en zijn heerlijk bij een borrel. Verder kun je ze door een salade mengen en in lamsstoofgerechten gebruiken. Met Olijven kunnen ook heerlijke tapenades gemaakt worden. Om zolang mogelijk te kunnen blijven genieten van Olijven is het belangrijk om te weten hoelang Olijven houdbaar zijn en onder welke condities.

Olijven bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Olijven met pimentOngeopend: THT

1 maand

3 maanden
Groene olijvenOngeopend: THT

1 maand

3 maanden
Zwarte olijvenOngeopend: THT

1 maand

3 maanden

Hoe kun je vaststellen of olijven niet meer goed zijn?

Olijven bewarenJe kunt het beste vaststellen of Olijven niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Olijven troebel, verkleurd of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je olijven bewaren?

Ongeopende olijven in blik of glazen pot kunnen 3 jaar op een droge en koele plaats bewaard worden. Indien de deksel van de pot of het blik bol staat dienen de Olijven weggegooid te worden.

Olijven in de koelkast bewaren

Geopende olijven uit blik of glazen pot kunnen in de koelkast 1 maand bewaard worden. Gebruik altijd een schone lepel of vork om de olijven uit de pot of blik te halen. Voeg olijfolie toe als de olijven droog staan.

Verse olijven bewaren

Verse (Schep) olijven kunnen tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden. Verse olijftapenade is 1 tot 4 dagen in de koelkast houdbaar.