Oliebollen Bewaren

Zodra het weer kouder wordt, verschijnen de oliebollen kramen op straat. Oliebollen worden veel gegeten in december tot en met oud en nieuw. Oliebollen zijn een gefrituurde lekkernij, soms met krenten en rozijnen en zijn compleet met een beetje poedersuiker. Hieronder lees je hoe lang je oliebollen kunt bewaren.

Oliebollen bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Oliebollen Zelfde dag opeten  2 dagen  3 maanden

Oliebollen bewarenHoe kun je vaststellen of oliebollen niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of oliebollen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Oliebollen horen smeuïg te zijn als de oliebol uitgedroogd is, is deze niet meer goed. Ook als de oliebol bedorven ruikt of beschimmeld is, is deze niet meer goed.

Hoe lang kun je oliebollen bewaren?

  • Oliebollen  kunnen het beste in de koelkast bewaard worden. Plaats de oliebollen in een afsluitbare container zoals een tupperware bakje. Dan blijven de oliebollen zo lang mogelijk goed.
  • In de vriezer kan je de oliebollen tot wel drie maanden opbergen. Zorg dat ze luchtdicht verpakt zijn voor het beste resultaat.

Hoe lang kun je oliebollen bewaren in de koelkast?

In de koelkast kun je oliebollen 2 dagen bewaren. Zorg ervoor dat je de oliebollen goed afgedekt of eventueel luchtdicht verpakt bewaart. Je kan ook de originele verpakking van de kraam gebruiken als je die goed dichtrolt of knoopt. Versgebakken olliebollen bewaar je het beste in een luchtdichte verpakking zoals een diepvrieszak of tupperware bak in de koelkast.

Hoe lang kun je oliebollen bewaren in de vriezer?

Als je de oliebollen het langst wilt bewaren, kan je ze invriezen. Zorg ervoor dat je de oliebollen goed luchtdicht verpakt. Dan kan je ze 3 maanden in de vriezer bewaren.

Kun je oliebollen bewaren en opwarmen?

Jazeker! Als de oliebollen na het bakken afgekoeld zijn, kan je ze later weer opwarmen. Vaak zijn ze dan wel minder krokant van buiten. Om de oliebollen zo krokant mogelijk te krijgen, moet je ze in de oven doen. Zet de oven op 200 graden en bak ze 10 tot 15 minuten. Je kan oliebollen ook in de magnetron opwarmen. Maar daar worden ze altijd erg zacht van. Als je ze iets krokanter wilt, in de oven ermee.