Nespresso cups bewaren

Nespresso is heerlijke koffie waar je van kunt genieten. Maar soms blijft er toch een smaakje liggen. Of je koopt extra capsules van die kerstsmaak. Dan is het toch fijn om te weten hoe lang die Nespresso cups goed blijven. Hieronder lees je precies hoe lang je Nespresso cups kunt bewaren.

Nespresso cups blijven tenminste 1 jaar goed na de productiedatum. Omdat de cups zo goed zijn verpakt, blijven ze zo lang goed. Bewaar de cups op een koele, donkere plek. Ze hoeven niet in de koelkast of vriezer.

Nespresso cups bewaren

Nespresso cups bewarenKoffie kan je in principe onbeperkt bewaren. Daarom is ook de houdbaarheidsdatum van koffie verwijderd. Het is wel zo dat als je de koffie niet goed bewaart minder lang goed blijft. Daarom moet je koffie luchtdicht, koel en donker bewaren. 

Het voordeel van Nespresso cups is dat ze dat precies zijn: luchtdicht en donker. Als je ze dus in een koele opslagplaats bewaart, blijven ze lang goed. Zelf geeft Nespresso aan dat de cups 1 jaar na productie goed blijven. 

Hoe kan je controleren of Nespresso cups nog goed zijn?

Als je op het zilveren stukje van de cup drukt, deukt die een klein beetje in. Je hoeft niet hard te drukken. Als de capsule dan vanzelf weer terug vormt, is de Nespresso nog goed. Dan staat er nog genoeg druk op. Als de cup niet meer terug vormt, is de cup waarschijnlijk niet meer goed.

Je kunt eventueel nog wel koffie proberen te zetten met deze cup. Maar die smaakt dan waarschijnlijk muf en niet zo lekker. Beter is het dan dus om de capsule(s) gewoon weg te gooien.

Duurzame keuze

Als je voor Nespresso kiest, maak dan gebruik van de recyclezak. Aluminium kan je namelijk eindeloos recyclen. Als je jouw cups inlevert bij een Nespresso verkooppunt worden ze opnieuw gebruikt. Dat is een minder grote belasting voor het milieu. De recyclezakken zijn ook nog eens gratis te krijgen. Een goed idee dus!