Nectarine bewaren

Een Nectarine is een steenvrucht en familie van de perzik. De Nectarine is, min of meer bij toeval, ontstaan als mutatie van de perzik. De schil van een Nectarine is mooi glad en stevig en hiermee veel minder kwetsbaar dan de zachte schil van een perzik. Nectarine is een heerlijk zoet, dorstlessend zomerfruit en kan als snack worden gegeten maar ook toegepast worden in een fruitsalade, bowl, taart of yoghurt. Er zijn diverse heerlijke recepten te vinden met Nectarine. Nectarine bevat veel gezonde vitamines, antioxidanten, betacaroteen en is caloriearm.

Hoe kun je vaststellen of een Nectarine niet meer goed is?

Nectarine bewarenJe kunt het beste vaststellen of nectarines niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Nectarines verkleurd, beurs of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je een nectarine bewaren buiten de koelkast?

Nectarines kunnen 1 tot 3 dagen bewaard worden buiten de koelkast op een koele en droge plaats bij een temperatuur van 10 tot 14 graden. Bewaar de nectarines bij voorkeur in de papieren zak waarin je ze gekocht hebt.

Belangrijk: bewaar nectarines niet in de buurt van bananen. Dan gaan ze namelijk sneller rotten.

Hoe lang kan je nectarines in de koelkast bewaren?

In de koelkast kunnen nectarines 3 tot 7 dagen bewaard worden. Zorg ervoor dat je nectarines op een velletje keukenpapier legt. Dan neemt het overtollig vocht op zodat ze langer goed blijven. 

Je kan er ook voor kiezen om ze te bewaren in de papieren zak van de groenteboer. Als je die er nog bij krijgt. Dat houdt de nectarines het beste goed.

Hoe lang kan je nectarines invriezen?

Over het invriezen van  steenvruchten zoals nectarines worden verschillende adviezen gegeven. Algemeen wordt aangeraden om steenvruchten niet in te vriezen.

Mocht je een nectarine toch willen invriezen verwijder dan de pit en snijdt de Nectarine in stukjes en bevries ze los van elkaar. Bewaar de ingevroren nectarine dan 8 tot 12 maanden op een temperatuur van – 18 graden.

Nectarine bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Nectarine 1 tot 3 dagen 3 tot 7 dagen8 – 12 maanden