Mayonaise Bewaren

We kennen het allemaal wel, Mayonaise. Mayonaise bestaat uit olie (olijf of plantaardige), azijn en eierdooiers, en/of citroensap, mosterd en kruiden. Het wordt door ons vooral gegeten bij allerlei gefrituurde producten zoals patat maar ook in dressings gebruikt. In de winkel zijn diverse soorten Mayonaise te koop in potten of tubes. Een gesloten verpakking kan zeker nog 2 maanden na de THT datum bewaard worden mits de verpakking niet beschadigd is en de Mayonaise op een koele, droge en donkere plaats opgeslagen staat. Het is belangrijk om te weten hoelang Mayonaise bewaard kan worden en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Mayonaise? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Mayonaise Bewaren

 
Ongeopend Koelkast Vriezer
Mayonaise 2 maanden na THT  9 tot 12 maanden  3 maanden
Mayonaise (halfvet) 2 maanden na THT  2 tot 4 maanden  3 maanden
Mayonaise op basis van olijfolie 2 maanden na THT  9 tot 12 maanden  Niet

Mayonaise BewarenHoe kun je vaststellen of Mayonaise niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Mayonaise niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Mayonaise niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.

Hoe moet je Mayonaise bewaren?

Geopende Mayonaise kan 9 tot 12 maanden in de koelkast bewaard worden. Gebruik telkens een schone lepel om besmetting met bacteriën te voorkomen.