Mango Bewaren

Een Mango zit vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Het rijpe vruchtvlees is zacht en zit vol met sap. De vrucht is heel aromatisch en verspreidt een zoete geur. De Mango past goed in salades, kip en taarten. Ook een smoothie met Mango is overheerlijk. Een Mango kan groen, geel, oranje of rood zijn. Om lang van een Mango te kunnen blijven genieten is het belangrijk om te weten hoelang een Mango houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Mango? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Mango bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Mango Tot 8 dagen 1 tot 2 dagen8 tot 12 maanden
Mangochutney n.v.t. 6 maanden 3 maanden

Hoe kun je vaststellen of een Mango niet meer goed is?

Mango BewarenJe kunt het beste vaststellen of een Mango niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Mango verkleurd, slap of beschimmeld is, dient ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je een Mango bewaren?

Op de fruitschaal kan een hele Mango tot 8 dagen bewaard worden. Op de fruitschaal kan de mango op kamertemperatuur nog doorrijpen.

Mango in de koelkast bewaren

Als de mango al eetrijp is, plaats deze dan in de koelkast. Dan is de mango nog een paar dagen houdbaar. In de koelkast kan een gesneden Mango, mits afgedekt met plastic folie, 1 à 2 dagen bewaard worden. Hetzelfde geldt voor het bewaren van een halve mango.

Mango in de diepvries bewaren

In de diepvries blijft een mango vrij lang houdbaar, namelijk 8 tot 12 maanden. Je kan de mango van tevoren ook snijden of zelfs pureren.

Hoe lang kun je mangochutney bewaren?

Een geopend potje mangochutney kan je niet buiten de koelkast (of diepvries) houden. Deze moet altijd gekoeld worden. In de koelkast blijft de chutney zo’n 6 maanden goed. In de diepvries zo’n 3 maanden houdbaar.