Makreel Bewaren

Met verse Makreel kun je een heerlijke, gezonde maaltijd maken. Het wordt aangeraden om minstens 1 maal per week vis te eten. Makreel is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak.  Verse Makreel moet bij aankoop fris ruiken, de ogen moeten helder zijn en de huid vochtig en glanzend. Verse filet van Makreel is stevig, fris en glanzend. Verse Makreel kun je het beste op de dag van aankoop opeten of de volgende dag. Verpak de Makreel, direct na aankoop, in vershoudfolie en leg de Makreel bedekt met ijsblokjes onderin de koelkast met een temperatuur van 4 graden. Makreel in een gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na het verstrijken van de TGT-datum.

Makreel bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
MakreelDirect opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden
Makreel (gebakken)Direct opeten 1 tot 2 dagen Tot 3 maanden
Makreel (gerookt)Direct opeten 2 dagen Tot 3 maanden
Makreel (gestoomd)Direct opeten 2 dagen Tot 3 maanden
Makreel (olie in blik)Direct opeten 2 dagen Tot 3 maanden
Makreel (water in blik)Direct opeten 2 dagen Tot 3 maanden

Makreel bewarenHoe kun je vaststellen of Makreel niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Makreel niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Makreel een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe lang kun je Makreel bewaren?

Verse Makreel en/of Filet van Makreel kan, verpakt in vershoudfolie en bedekt met ijsklontjes, 1 tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De Makreel n gesloten, gevacumeerde verpakking niet meer consumeren na de TGT-datum.

Makreel kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

  • Gerookte makreel kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Gebakken makreel kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Gestoomde makreel kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Makreel in olie kun je 2 dagen in de koelkast bewaren na openen.

Als je makreel in een pot of blik hebt die ongeopend is, volg je de THT/TGT datum. Nooit na de THT/TGT datum deze makreel nog eten.