Lekkerbek bewaren

Lekkerbek is een heerlijke lekkernij. Oorspronkelijk werden lekkerbekjes altijd van kabeljauw gemaakt. Maar tegenwoordig ook van koolvis en andere vissoorten. Heb je overgebleven lekkerbek? Hieronder lees je hoe lang je lekkerbek bewaren kan.

Gebakken lekkerbek kan je 2 dagen in de koelkast bewaren. Gebakken lekkerbek invriezen, kan ook dan blijft ie nog 3 maanden goed.

Hoe weet je of lekkerbek niet meer goed is?

Lekkerbek bewarenVerse vis is heel bederfelijk. Daarom moet je altijd goed kijken en ruiken. Als de vis niet goed ruikt: direct weggooien. De geur van bedorven vis is heel herkenbaar en laat weinig aan de twijfel over. Als de kleur van de vis afwijkt, moet je die ook niet meer opeten.

Hoe lang kan je lekkerbek buiten de koelkast bewaren?

Voor alle vis geldt dat je die niet langer dan 2 uur buiten de koelkast moet bewaren. Dus als je uitgegeten bent meteen in de koelkast zetten. Natuurlijk wel nadat je de lekkerbekjes hebt laten afkoelen. Dat kan je eventueel doen door het bakje met de lekkerbek in een beetje water te zetten. Dan koelt het snel af.

Hoe lang kan je lekkerbek in de koelkast bewaren?

In de koelkast blijft gebakken lekkerbek 2 dagen goed. Het liefst eet je de lekker dezelfde dag op. Of de dag erna. Maar je kan deze uiterlijk 2 dagen bewaren in de koeling. Kijken en ruik dan wel goed voordat je ervan eet.

Heeft de lekkerbek bijna 2 uur buiten de koelkast gestaan? Dan kan je hem minder lang bewaren. Dus controleer altijd de lekkerbek voordat je gaat eten.

Hoe lang kan je lekkerbek in de vriezer bewaren

Lekkerbek blijft nadat ie is gebakken drie maanden goed in de vriezer. Ideaal dus als je wat lekkerbekjes over hebt. Zorg er wel voor dat de lekkerbek niet te lang buiten de vriezer of koelkast heeft gelegen. Als ie langer dan 2 uur niet gekoeld is, moet ie weg.

Lekkerbek opwarmen

Gebakken of overgebleven lekkerbek kan je hartstikke goed opwarmen. Lees hieronder hoe lang.

  • Lekkerbek in de oven opwarmen: zet de oven op 200 graden. Als de oven warm is, plaats je de lekkerbek 5 minuten in de oven. Leg de stukjes los in een ovenschaal of op een bakplaat.
  • Lekkerbek in de koekenpan opwarmen. Pak een droge koekenpan en voeg geen extra olie of boter toe. Laat elke kant kort opwarmen.
  • Lekkerbek kan je beter niet in de magnetron opwarmen. Dan droogt de lekkerbek namelijk uit. Als je het per se wilt doen, doe het dan kort. Een minuut of 2.
  • Lekkerbekje in de airfryer opwarmen kan natuurlijk ook. Zet de airfryer op 160 graden. Plaats de lekkerbek een minuut of 5 in de airfryer. Als ie nog niet helemaal warm is, zet je hem nog even aan.

Lekkerbekje bewaren, de cijfers

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gebakken lekkerbek bewaren 2 uur 2 dagen 3 maanden