Lasagne Bewaren

Lasagne is gemaakt van harde tarwe. Lasagne is te verkrijgen in gedroogde en verse vorm. Er zijn ook meergranen en glutenvrije Lasagne’s verkrijgbaar. Lasagne bevat o.a. eiwitten, vitamines, mineralen en koolhydraten. Met Lasagne kunnen heerlijke ovengerechten gemaakt worden. Genoeg mogelijkheden. Met zoveel toepassingen en mogelijkheden is het daarom belangrijk om te weten hoelang Lasagne houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Lasagne? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Lasagne Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
 > 1 jaar  Gekookt tot 2 dagen

Lasagne BewarenHoe kun je vaststellen of Lasagne niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Lasagne niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Lasagne muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient de Lasagne weggegooid te worden.

Hoe moet je Lasagne bewaren?

Lasagne kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Lasagne. In de koelkast kan gekookte Lasagne tot 2 dagen bewaard worden mits bewaard in een goed afgesloten koelkastdoos.