Vanille is afkomstig van een tropische orchidee. Er is heel veel kwaliteitsverschil en voor echte goede vanillestokjes wordt een flinke prijs gevraagd. Er zijn de volgende vanilles te koop: Vanillestokjes,Vanillesuiker, Vanille extract en Vanille essence. Vanille wordt vooral toegepast in gebak, room, ijs, cake, dranken en likeuren. De meest zuivere vorm Vanille komt van het Vanillestokje. De suikers, extracten en essences worden allemaal gemaakt van het Vanillestokje. In recepten wordt vaak het hele stokje meegetrokken in melk of het stokje wordt doorgesneden en dan worden de zwarte kleine zaadjes gebruikt om het gerecht op smaak te brengen. Gooi het meegetrokken stokje niet weg maar bewaar het in een afgesloten pot met suiker, poedersuiker of basterdsuiker. Na enige tijd heb je een verrukkelijke geurende, aromatische suiker. Het is belangrijk om te weten hoelang Vanillestokjes houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Vanillestokjes? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Vanillestokjes Bewaren

Buiten Koelkast
 > 1 jaar

Vanille BewarenHoe kun je vaststellen of Vanillestokjes niet meer goed zijn?

Je kunt vaststellen of de Vanillestokjes niet goed meer zijn door te kijken, ruiken en proeven. Als de Vanillestokjes beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Vanillestokjes bewaren?

Vanillestokjes kunnen langer dan 1 jaar bewaard worden, mits op een droge en koele plaats. Op een vochtige plaats gaan de stokjes schimmelen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.