Peterselie is waarschijnlijk wel het bekendste keukenkruid dat wij kennen. Er zijn twee soorten, krulpeterselie en platte peterselie. De platte peterselie heeft een meer fijnere smaak dan krulpeterselie. Peterselie wordt pas aan het eind aan een gerecht toegevoegd omdat Peterselie door koken veel aan smaak en frisheid verliest. Je kunt het gerust met je soep laten meetrekken want het geeft wel smaak af. Bij het opdienen kun je dan verse peterselie in je soep strooien. Bladpeterselie kan ook aan kruidenboter worden toegevoegd en in salades worden verwerkt. Krulpeterselie kan kort worden gefrituurd en over een gerecht worden gestrooid. Het is dan verrassend smaakvol. Het is belangrijk om te weten hoelang Peterselie houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Peterselie? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Peterselie Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Tot enkele dagen  Tot enkele dagen  Tot 1 jaar

Peterselie BewarenHoe kun je vaststellen of Peterselie niet meer goed is?

Je kunt vaststellen of Peterselie niet goed meer is door te kijken, ruiken en proeven. Als de Peterselie slap is, rotte plekjes heeft en niet meer fris ruikt dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Peterselie bewaren?

Peterselie kan tot enkele dagen in fris water bewaard worden. Ververs telkens het water.

Peterselie kan tot enkele dagen in de koelkast bewaard worden, gewikkeld in een vochtige doek of keukenpapier.

Peterselie kan tot 1 jaar in de vriezer bewaard worden. Was de Peterselie dan direct na aankoop, dep ze droog en snijdt ze grof en vries ze in kleine porties in.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.