Peper valt onder de specerijen en zijn de gedroogde  bessen van de peperplant. Je kunt het in korrels of in poedervorm kopen. De smaak van peper loopt uiteen van mild naar scherp. Witte peper is mild, zwarte peper en cayennepeper zijn scherp. Het lekkerst is om de peperkorrels te malen in een pepermolen en aan het einde van de bereidingstijd aan je gerecht toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van witte en zwarte peperkorrels. Roze peper is er ook maar dat is eigenlijk geen peper. Ook zijn er groene pepers op azijn te koop. Peper kan in sauzen, soepen en vleesgerechten worden gebruikt. In de bewaarwijzer is ook de beschrijving van verse pepers te vinden. Het is belangrijk om te weten hoelang Peper houdbaar is en onder welke condities.

Wat is de houdbaarheid van Peper? Dat is afhankelijk af van de volgende factoren:

Peper Bewaren

Buiten Koelkast
 Onbeperkt houdbaar

Peper BewarenHoe kun je vaststellen of Peper niet meer goed is?

Je kunt vaststellen Peper niet goed meer is door te kijken, ruiken en proeven. Als de gemalen Peper klonterig is en geen aroma en geur meer heeft dient het  weggegooid te worden. Dit geldt eveneens voor de peperkorrels.

Hoe moet je Peper bewaren?

Gemalen Peper en Peperkorrels kunnen onbeperkt bewaard worden, mits op een droge en koele plaats.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.