Verse Basilicum wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten en is rijk aan vitamine C en calcium. Gedroogde Basilicum kun je beste altijd even mee laten trekken in je gerechten om de smaak en geur te laten loskomen. Gedroogde en verse kruiden zijn goede zoutvervangers. Gedroogde Basilicum, in potjes of zakjes, zijn tegenwoordig overal goed verkrijgbaar. Verse Basilicum pas op het laatste moment toevoegen aan een gerecht omdat de smaak bij koken verloren gaat. Verse Basilicum niet in de koelkast bewaren omdat de blaadjes dan snel zwart worden. Als je verse Basilicum in een pot koopt dan kun je het beste water geven op het schoteltje. Met verse Basilicum zijn heel veel heerlijke gerechten te maken. Het is belangrijk om te weten hoelang Verse en Gedroogde Basilicum houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van gedroogde en verse Basilicum? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Basilicum Bewaren

Buiten Koelkast Diepvries
 Gedroogde Basilicum > 1 jaar  Verse Basilicum tot 1 jaar

Basilicum BewarenHoe kun je vaststellen of Basilicum niet meer goed is?

Je kunt vaststellen of de Basilicum niet meer goed is door te kijken, ruiken en proeven. Als de verse Basilicum slap is en bruine of zwarte plekjes heeft dient zij weggegooid te worden. Als de gedroogde Basilicum klonterig is en geen geur en aroma meer heeft dient zijn weggegooid te worden.

Hoe moet je Basilicum bewaren?

Gedroogde Basilicum kan langer dan 1 jaar bewaard worden, mits op een droge en koele plaats. Beslist niet op een vochtige plaats om klonteren te voorkomen.

Verse Basilicum bij voorkeur niet in de koelkast bewaren maar in een glas water. Als je veel Basilicum gebruikt is het raadzaam om deze in een pot te kopen.

Verse Basilicum kan tot 1 jaar in de vriezer bewaard worden. Was de verse Basilicum dan direct na aankoop, dep ze droog en snijdt ze grof en vries ze in kleine porties in.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.