Krentenbollen bewaren

Krentenbollen eet je het liefst vers van de bakker. Maar wat nou als je toch wat krentenbollen over hebt? Nou, dan kan je ze natuurlijk bewaren. Wist je dat je krentenbollen ook kunt invriezen? Hieronder lees je hoe lang je een krentenbol bewaren kunt. Zowel in de vriezer als in het keukenkastje.

Krentenbollen kan je 2 tot 4 dagen buiten de koelkast bewaren. In een broodtrommel bijvoorbeeld. In de vriezer blijven krentenbollen een maand houdbaar.

Hoe weet je of krentenbollen niet meer goed zijn?

Krentenbollen bewarenDat herken je heel makkelijk aan de schimmel. Als krentenbollen bederven, gaan ze flink schimmelen. Controleer altijd de onderkant of tussen twee krentenbollen in. Want daar schimmelen ze meestal als eerste. Voordat krentenbollen gaan schimmelen, worden ze droog en muf. Dan zijn ze nog wel te eten maar lang niet zo smakelijk meer.

Let vooral goed op met warm weer. In een plastic zak wordt het dan goed heet. Als je dan condens op de zak ziet staan, is er een goede kans dat de krentenbollen niet meer goed zijn. Als ze dan nog niet beschimmeld zijn, wordt het tijd om ze zo snel mogelijk op te eten. Want dat zal niet lang meer duren.

Hoe lang kan je krentenbollen buiten de koelkast bewaren?

Buiten de koelkast, in een broodtrommel of keukenkastje, blijven de krentenbollen zo’n 2 tot 4 dagen goed. Het hangt er echt vanaf hoe vers ze zijn bij aankoop. Maar ook dat je ze niet in de zon bewaart maar op een koele en donkere plek.

Tips voor het bewaren van krentenbollen:

  • Bewaar de krentenbollen in een plastic zak in de broodtrommel.
  • Zorg dat de broodtrommel schoon is en er geen condens in staat.

Hoe lang kan je krentenbollen invriezen?

In de vriezer blijven krentenbollen makkelijk een maand goed. Misschien zelfs iets langer. Dat merk je snel als je de bollen ontdooit. Als ze dan niet muf en droog zijn, kan je ze nog prima eten.

Denk er ook aan dat hoe langer je wacht met invriezen, hoe korter ze houdbaar zijn. Zorg dus dat je de krentenbollen zo snel mogelijk invriest als je dat van plan bent. Het heeft geen zin om de krentenbollen eerst vier dagen te bewaren en dán in te vriezen. Doe het direct.

Tips voor het invriezen:

  • Niet teveel brood in één keer invriezen.
  • Leg de krentenbollen niet tegen elkaar aan tijdens het invriezen.
  • Niet teveel verschillende producten invriezen. Dat kan gekke smaakjes geven.

Krentenbollen bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Krentenbollen 2 tot 4 dagen n.v.t. 1 maand