Kokosmelk Bewaren

Kokosmelk is het vruchtvlees van bruine kokosnoten en wordt gedronken als melkvervanger door vegetariërs of mensen die allergisch zijn voor (koe)melk maar ook als ingrediënt bij het maken van verschillende gerechten. De kokosmelk wordt verkregen door het vruchtvlees te vermengen met water. Kokosmelk bevat veel calorieën en verzadigde vetten maar is is een goede bron van diverse mineralen en vitaminen. Je kunt het best ongezoete kokosmelk uit een pak kopen. Kokosmelk uit een pak bevat vaak minder calorieën en vet dan Kokosmelk uit blik. Er zijn ook light varianten te koop. Het is belangrijk om te weten hoelang Kokosmelk houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Kokosmelk? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Kokosmelk Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
Kokosmelk  Ongeopende Kokosmelk uit pak of blik volg bewaaradvies op de verpakking  Geopende verpakking 3 tot 5 dagen

Kokosmelk BewarenHoe kun je vaststellen of Kokosmelk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Kokosmelk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Kokosmelk niet meer goed ruikt of smaakt dient de Kokosmelk weggegooid te worden.

Hoe moet je Kokosmelk bewaren?

In de koelkast kan Kokosmelk  3 tot 5 dagen bewaard worden. Kokosmelk in gesloten verpakking of blik, volg het bewaaradvies op het product en bekijk de houdbaarheidsdatum.