Kiwi Bewaren

Kiwi is een heerlijke vrucht en bevat erg veel vitamine C en is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Kiwi’s worden vaak onrijp verkocht. Het rijpingsproces kun je versnellen door de Kiwi’s samen met een appel, peer of banaan in een papieren zak te bewaren. Kiwi is een smakelijk en fris tussendoortje. Met een Kiwi zijn ook lekkere smoothies te maken, bijvoorbeeld Kiwi met banaan, Kiwi met Jus d’Oranje of aardbeien. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang Kiwi houdbaar is en onder welke condities.

Kiwi bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Kiwi3tot 7 dagen 1 tot 3 weken3 maanden

Hoe kun je vaststellen of kiwi niet meer goed is?

Kiwi BewarenJe kunt het beste vaststellen of een kiwi niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Kiwi uitgedroogd  of beschimmeld is, dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je kiwi bewaren?

Een Kiwi kan 3 tot 7 dagen op de fruitschaal bewaard worden. Zorg er dan wel voor dat de kiwi’s niet dicht bij ander fruit liggen. Als je de kiwi’s naast ander fruit bewaart versnelt dat het rijpingsproces. Denk dan aan fruit als: appels, banenen, peren en sinaasappels.

Hoe lang kun je een kiwi in de koelkast bewaren?

Een Kiwi kan 1 tot 3 weken in de koelkast bewaard worden. Zorg er ook in de koelkast voor dat de kiwi niet naast ander fruit ligt. Anders kan de kiwi snel gaan rijpen. 

Hoeveel vitamine C bevat een kiwi?

Een groene kiwi bevat ongeveer 80 milligram vitamine C per 100 gram. Een gele (golden) kiwi bevat zelfs het dubbele: 160 mg per 100 gram. *Bron.