IJsthee bewaren

IJsthee is een heerlijk drankje als het warm is. Op het terras, in de tuin of gewoon thuis op de bank. Er is een flink verschil in ijsthee bewaren tussen zelfgemaakte ijsthee en ijsthee uit de winkel. Hieronder lees je precies hoe lang je de verschillende soorten ijsthee bewaren kunt.

Alle soorten ijsthee uit de winkel kan je 3 tot 7 dagen in de koelkast bewaren als de verpakking open is. De open verpakking kan je ook invriezen, dan blijft de ijsthee 3 maanden goed. Zelfgemaakte ijsthee blijft zo’n 2 dagen goed in de koelkast. Verse ijsthee blijft ook zo’n 3 maanden goed in de vriezer.

Hoe weet je of ijsthee niet meer goed is?

IJsthee bewarenZodra de ijsthee anders gaat smaken en ruiken, is de ijsthee niet meer goed. In sommige gevallen zal de kleur ook veranderen maar je ruikt en proeft het goed.

Hoe lang kan je ijsthee in de koelkast bewaren?

Alle soorten ijsthee die je in de winkel koopt, blijven 3 tot 7 dagen goed in de koelkast. Je kunt het beste de ijsthee zo snel mogelijk na gebruik weer in de koeling plaatsen. Zorg dan dat je de verpakking goed afsluit.

De zelfgemaakte ijsthee kan je zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Het kan wat langer zijn. Maar bij zelfgemaakte ijsthee gaat de smaak vrij snel achteruit. Ondanks dat feit is het wel verstandig om de thee en kruiden uit de ijsthee te halen. Anders slaat de smaak juist weer heel erg door. Over het algemeen geldt dat je verse ijsthee gewoon dezelfde dag moet opdrinken.

Hoe lang kan je ijsthee in de vriezer bewaren?

De verschillende ijsthee soorten uit de winkel zijn 3 maanden houdbaar in de vriezer. Let dan wel op een paar dingen: blikjes moet je niet invriezen. Want die kunnen daardoor “ontploffen”. Zorg ook dat je een open verpakking goed afsluit.

Zelfgemaakte ijsthee kan je zo’n 3 maanden invriezen. Je kan ervoor kiezen om wat kruiden of citroen erin te laten zitten. Maar het beste is om alles te filteren en dan in te vriezen.

IJsthee bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Fuze Tea ijsthee (ongeopend) 1 jaar na THT n.v.t. niet invriezen
Fuze Tea ijsthee (geopend) 1 – 3 dagen 3 – 7 dagen 3 maanden
Lipton ijsthee (ongeopend) 1 jaar na THT n.v.t. niet invriezen
Lipton ijsthee (geopend) 1 – 3 dagen 3 – 7 dagen 3 maanden
Zelfgemaakte ijsthee 1 – 2 dagen 2 dagen 3 maanden