Hummus is een vegetarisch smeersel van kikkererwten en kan op de boterham worden gesmeerd, als snack worden gegeten met Turks brood of als bijgerecht bij bijvoorbeeld falafel. Hummus is in erg veel winkels te koop maar je kunt het zelf ook maken. Kikkererwten, Tahin, Knoflook, Olijfolie en Kruiden zijn de basisingrediënten. Je kunt zelf nog wel enkele variaties bedenken door pepers en/of citroen toe te voegen. De hummus uit de winkel bevat conserveermiddelen en niet altijd olijfolie maar zonnebloemolie of sojaolie om de Hummus meer smeuïg te maken.
Hummus bewaren
Buiten de koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Humus (zelfgemaakt) | 2 uur | 1 tot 3 dagen | 3 maanden |
Humus (uit de winkel) | 2 uur | 5 – 10 dagen (na openen) | 3 maanden |
Hoe kun je vaststellen of Hummus niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Hummus niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Hummus niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.
Hoe lang kun je Hummus bewaren?
Gekochte Hummus kan na opening tot 5 tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden.
Hoe lang kun je zelfgemaakte hummus bewaren?
Zelfgemaakte Hummus kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.