Houdbaarheid Yoghurt

Yoghurt wordt gemaakt met melkzuurbacterieën. Hierdoor wordt de melk dikker en krijgt de bekende frisse en zure yoghurtsmaak. Net zoals melk is Yoghurt  verkrijgbaar in verschillende vetgehaltes. Er zijn diverse soorten yoghurt te koop zoals Boeren- , Bulgaarse-, Griekse-, Turkse-, Kwark-,Roer-, Vruchten-, en Vanille Yoghurt. Er is ook nog Drinkyoghurt. Deze is verkrijgbaar in verschillende vruchtensmaken en vers of lang houdbaar. Bij de bereiding van Biogarde zijn andere melkzuurbacteriën gebruikt. Zet geopende Yoghurt na gebruik direct weer terug in de koelkast. Gebruik bij het uitscheppen van de Yoghurt telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen. Het is belangrijk om te weten hoelang Yoghurt houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Yoghurt? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Yoghurt

Buiten Koelkast Koelkast
 Ongeopende houdbare versies Yoghurt en Drinkyoghurt volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum Ongeopende verpakkingen volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum  Geopende, alle soorten Yoghurt 5 tot 7 dagen Geopende Drinkyoghurt 4 tot 6 dagen

Houdbaarheid YoghurtHoe kun je vaststellen of Yoghurt niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Yoghurt niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Yoghurt waterig, brokken heeft en niet meer goed smaakt of ruikt dient de Yoghurt weggegooid te worden. Dit geldt voor alle soorten Yoghurt en Drinkyoghurt.

Hoe moet je Yoghurt bewaren?

In de koelkast kan geopende Yoghurt 5 tot 7 dagen bewaard worden. Zet de Yoghurt na gebruik direct weer terug in de koelkast. Gebruik bij het uitscheppen van de Yoghurt telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen. Dit geldt voor alle soorten Yoghurt. In de koelkast kan geopende Drinkyoghurt 4 tot 6 dagen bewaard worden. Gesloten verpakking volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum. Check en proef de Yoghurt en Yoghurtdrink na het verstrijken van de THT-datum om te beoordelen of de producten nog voor consumptie geschikt is. Dit geldt eveneens voor de lang houdbare varianten.