Houdbaarheid Wasabi

Wasabi een zeer scherp kruid uit de Japanse keuken die door ons bij vooral Sushi of visgerechten gegeten wordt. Er is verse Wasabi te koop, Wasabi uit een tube en Wasabi als poeder. De laatste twee die genoemd zijn worden gemaakt van mierikswortel, mosterd  en een groene kleurstof. De echte verse Wasabi wordt gemaakt van de wortelstok van de Wasabia Japonica en heeft, na het raspen, een mooi groene kleur en is beduidend minder scherp van smaak dan de imitatie Wasabi. Hier hangt ook een veel hoger prijskaartje aan. Het is belangrijk om te weten hoelang de houdbaarheid van Wasabi is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Wasabi? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Wasabi

Ongeopend Koelkast Diepvries
Wasabi pasta (tube) 12 maanden na THT* 12 maanden 12 maanden
Wasabi poeder 12 maanden na THT* 6 maanden n.v.t.
Wasabi wortel 1 – 2 dagen 1 maand  Vers geraspte tot 6 maanden

Houdbaarheid WasabiHoe kun je vaststellen of Wasabi niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Wasabi niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Bij twijfel dient het product weggegooid te worden.

Hoe moet je Wasabi bewaren?

Verse Wasabi kan tot 2 weken in de koelkast bewaard worden. Wasabi uit een geopende tube kan tot 1 jaar in de koelkast bewaard worden. Verse geraspte Wasabi kan tot 6 maanden in de vriezer bewaard worden. Vries de geraspte Wasabi dan in kleine porties in.