Houdbaarheid Thee

Veel mensen beginnen de dag met een lekker kopje Thee. Om te kunnen blijven genieten van een heerlijk kopje Thee is het belangrijk te weten hoelang de losse Thee en de zakjes Thee houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Thee? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Thee

 Buiten Koelkast (geopend)Buiten koelkast (ongeopend)
Thee (verpakt) Theezakjes en Losse Thee 14 tot 18 maandenOnbeperkt

Houdbaarheid TheeHoe kun je vaststellen of Thee niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Theezakjes of losse Thee niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Niet juist opgeslagen en verpakte Thee verliest het aroma en heeft een slechte geur. Om dit te testen kunt u een kop Thee maken door de Thee in heet water 3 tot 5 minuten laten trekken.

Houdbaarheid thee geschrapt

In principe is verpakte thee onbeperkt houdbaar als deze goed bewaard wordt. Er gaan al jaren stemmen op om de houdbaarheidsdatum van thee te schrappen omdat deze zinloos is. Het kan wel zo zijn dat de geur, kleur en smaak afwijken van het “houdbare” product.

Hoe moet je Thee bewaren?

In een gesloten, bij voorkeur, blikken verpakking en op kamertemperatuur, droog en koel bewaard is de losse Thee veertien tot achttien maanden houdbaar.

De Theezakjes zijn in een ongeopende en onbeschadigde verpakking, op kamertemperatuur, droog en koel bewaard veertien tot achttien maanden houdbaar.