Houdbaarheid Slagroom

Room wordt in Nederland gemaakt van Koemelk en het vetgehalte dient  minstens 10% vet te zijn. Slagroom bevat mimimaal 30% vet. Verder is er ook Spuitroom uit een bus. Slagroom is ook te koop in lightvorm. Slagroom in vloeibare vorm wordt opgeklopt en gezoet met suiker of vanillesuiker. Slagroom uit een spuitbus komt door het drukken op de knop in vaste toefvorm uit de bus. Slagroom wordt gebruikt bij het maken en decoreren van o.a. taarten, bavarois, pudding of als toefje op de koffie of Irish Coffee. Het is belangrijk om te weten hoelang Slagroom houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Slagroom? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Slagroom

Buiten Koelkast Koelkast
Ongeopende Houdbare Slagroom volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum Ongeopende bus Spuitroom volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum Geopende Slagroom 4 tot 6 dagen Geopende bus Spuitroom volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum op de bus

Houdbaarheid RoomHoe kun je vaststellen of Slagroom niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Slagroom niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Slagroom dikke brokken heeft en zuur smaakt dient de Slagroom weggegooid te worden.

Hoe moet je Slagroom bewaren?

In de koelkast kan geopende Slagroom 4 tot 6 dagen bewaard worden. Bewaar een restje Slagroom in een gesloten flesje of pakje. Geopende Spuitroom volg het bewaaradvies en houdbaarheidsdatum op de bus. Spoel na gebruik het mondje van de Spuitroom goed schoon met water om schimmelvorming te voorkomen. Gooi de ongeopende Slagroom niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Ook hier geldt ruik en proef  een beetje van het product om de kwaliteit te beoordelen.