Houdbaarheid Rundvlees

Rundvlees is vlees van de koe, stier en os. Rundvlees is op alle manieren te bereiden, rauw gehakt zoals gehakte of duitse biefstuk, gemalen zoals rundergehakt, als braadstuk zoals runderrollade en rosbief, koken om soep te trekken, grillen op de BBQ, bakken zoals biefstuk, stoven zoals hachee. Voor elk deel van het rund is er wel een geschikte bereidingswijze te vinden en zijn er mooie recepten te vinden. Het is daarom belangrijk om te weten hoelang Rundvlees bewaard kan worden en onder welke condities.

Rundvlees bewaren

Geopende verpakkingBuiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Rundergehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Rundergehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Biefstuk (onbereid)maximaal 2 uur 2 dagen 9 maanden
 Biefstuk (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Rosbief (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Rosbief (beleg)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Rosbief (rauw)maximaal 2 uur 2 dagen 9 maanden

Houdbaarheid RundvleesHoe kun je vaststellen of rundvlees niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Rundvlees niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Rundvlees grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient het product weggegooid te worden.

Hoe lang kun je rundvlees bewaren?

Leg na aankoop het Rundvlees of het beleg direct in de koelkast.

Onbereid Rundvlees kan direct na aankoop, afhankelijk van het soort Rundvlees, van 3 tot 9 maanden ingevroren bewaard worden in de vriezer met een temperatuur van -18 graden. (zie schema).

Beleg van Rundvlees kan direct na aankoop tot 3 maanden ingevroren in de vriezer met een temperatuur van -18 graden bewaard worden.

Laat ingevroren Rundvlees, afgedekt met een bord, onderin de koelkast ontdooien.

Bereid Rundvlees kan tot 3 maanden bewaard worden in de vriezer. Laat bereide gerechten met Rundvlees nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Rundvlees als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 2 dagen bewaard worden. Bewaar het beleg in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Verpakt Rundvlees of beleg niet consumeren na de TGT/THT-datum.