Houdbaarheid Rosbief

Rosbiefis een mooi, groot en mager stuk vlees van het rund. Rosbief kan in de braadpan worden gebraden maar er zijn ook erg mooie ovengerechten mee te maken, gevuld of ongevuld. Er zijn erg veel, min of meer feestelijke, heerlijke recepten te vinden. Rosbief is eveneens een geliefd  boterhambeleg. Pure verwennerij zo’n smakelijke belegde boterham. Het is belangrijk om te weten hoelang Rosbief houdbaar is en onder welke condities.

Rosbief bewaren

Geopende verpakkingBuiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Rosbief (onbereid)maximaal 2 uur 2 dagen 9 maanden
 Rosbief (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Rosbief (beleg)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden

Houdbaarheid RosbiefHoe kun je vaststellen of rosbief niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Rosbief niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Rosbief grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je rosbief bewaren?

Onbereide en bereide Rosbief kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Onbereide Rosbief kan tot 9 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Bereide Rosbief kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Rosbief als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 2 dagen bewaard worden. Bewaar de Rosbief in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Rosbief als gesneden vleeswaar kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 gaden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Rosbief in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.