Pindakaas wordt gemaakt van fijngemalen pinda’s en bevat veel plantaardige vetten, eiwitten en vitamines. Wij eten Pindakaas het meest als beleg op de boterham. In elke familie wordt daar wel een eigen draai aan gegeven. De Pindakaas wordt nog eens extra bestrooid met hagelslag of besmeerd met een flinke lik sambal of verrijkt met plakjes banaan. Verder wordt Pindakaas gebruikt om pindasaus en pindasoep te maken.
Pindakaas bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Pindakaas | 1 jaar na openen | n.v.t. | n.v.t. |
Pindakaas met stukjes | 1 jaar na openen | n.v.t. | n.v.t. |
Zelfgemaakte pindakaas | maximaal 4 weken | n.v.t. | n.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of pindakaas niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Pindakaas niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de smaak is teruggelopen en de Pindakaas ranzig is dient zij weggegooid te worden.
Hoe lang kun je pindakaas bewaren?
Ongeopende Pindakaas kan op een droge, koele plaats langer dan 1 jaar bewaard worden, mits de deksel van de pot niet bol staat.
Geopende Pindakaas kan in de keukenkast tot 1 jaar bewaard worden.
Hoe lang kun je zelfgemaakte pindakaas bewaren?
Zelfgemaakte pindakaas is maximaal 4 weken houdbaar. Zorg altijd dat je een goede schone pot gebruikt om de pindakaas in te bewaren. Dat scheelt heel veel in de houdbaarheid.