Houdbaarheid Paneermeel

Paneermeel is een restproduct van beschuit. Het wordt gebruikt om gerechten zoals vis, gehaktballen en schnitzels een mooi bruin korstje te geven door het eerst te bestrijken met een ei of boter en dan door de paneermeel te halen. Strooi over ovenschotels wat Paneermeel en leg er tot slot enkele klontjes boter op. Als je eens een keer geen Paneermeel in huis hebt kun je ook beschuiten of droog, oud brood fijnmalen en gebruiken. Omdat het niet dagelijks in de keuken gebruikt wordt is het belangrijk om te weten hoelang Paneermeel houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Paneermeel? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Paneermeel

Geopend Ongeopend
Paneermeel  > 1 jaar  > 1 jaar na THT

Houdbaarheid PaneermeelHoe kun je vaststellen of Paneermeel niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Paneermeel niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Paneermeel muf ruikt, ranzig is en je er insecten in aantreft, dient het Paneermeel weggegooid te worden.

Hoe moet je Paneermeel bewaren?

Paneermeel kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Paneermeel.