Houdbaarheid Koffiemelk

Koffiemelk is ingedikte melk waar geen suiker aan toegevoegd is in tegenstelling tot gecondenseerde melk waar wel suiker aan toegevoegd is. Koffiemelk is te verkrijgen in volle-, halfvolle- en magere Koffiemelk. Koffiemelk is verkrijgen in flesjes, kartonnen pakjes en cups. Zet Koffiemelk in flesjes en kartonnen verpakking na gebruik direct weer terug in de koelkast. Hierdoor blijft de Koffiemelk langer goed. Het is belangrijk om te weten hoelang Koffiemelk houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Koffiemelk? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Koffiemelk

 Buiten KoelkastKoelkast
Koffiemelk Gesloten verpakking volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum Geopende verpakking flesje of karton 5 tot 7 dagen
Koffiemelkpoeder1 jaarn.v.t.
Koffieroomn.v.t. Geopende verpakking flesje of karton 5 tot 7 dagen

Houdbaarheid KoffiemelkHoe kun je vaststellen of Koffiemelk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Koffiemelk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Koffiemelk dikke brokken heeft en zuur smaakt dient de Koffiemelk weggegooid te worden.

Hoe moet je Koffiemelk bewaren?

In de koelkast kan Koffiemelk 5 tot 7 dagen bewaard worden. Zet de Koffiemelk na gebruik direct weer terug in de koelkast.

Gesloten verpakking volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum. Check en proef de Koffiemelk na het verstrijken van de THT-datum om te beoordelen of de Koffiemelk nog voor consumptie geschikt is.