Houdbaarheid Honing

Honing is een vloeibare zoete substantie die door bijen verzameld wordt uit bloemen. Er bestaan diverse smaken Honing, afhankelijk van het door de bijen bezochte soort bloemen, bijvoorbeeld acacia, lavendel, linde, klaver, rozen enzovoort. Het kan ook een mengsel zijn van meerdere bloemen en bloesems. Honing bevat veel suiker en weinig vocht.  In de keuken en bij het maken van diverse gerechten wordt ook Honing gebruikt. Denk maar eens aan de overheerlijke Marokkaanse tajines, sticky kip of vleesgerechten, dressings, het zoeten van thee, yoghurt en pannenkoeken.

Honing bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Honing

 Ongeopend > 1 jaar

Geopend tot 1 jaar

n.v.t.n.v.t.

Houdbaarheid HoningHoe kun je vaststellen of honing niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Honing niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Ook als de Honing donkerder en gekristalliseerd is kan de Honing nog worden gegeten of warme dranken mee gezoet worden.

Hoe lang kun je honing bewaren?

  • Ongeopende Honing kan op een droge, koele plaats langer dan 1 jaar bewaard worden, mits de deksel van de pot niet bol staat.
  • Geopende Honing kan tot 1 jaar op een koele plaats bewaard worden.

Door de hoge hoeveelheid suikers bederft Honing niet snel en kan in de keukenkast lang bewaard worden. Als de Honing gekristalliseerd is kun je de Honing in een klein pannetje met lauw tot warm water weer vloeibaar maken. De temperatuur van het water mag beslist niet boven de 35 graden uitkomen.