Houdbaarheid Ham

Hamwordt gemaakt van het achterbilstuk van een varken. Er zijn erg veel verschillende belegsoorten van Ham. De bekendste en meest gebruikte soorten zijn Beenham, Achterham, Schouderham en Rauwe Ham. Hamlappen kunnen worden gekookt, gesudderd, gemarineerd en in de oven bereid. Van Hamlappen kan saté of babi ketjap worden gemaakt. Er zijn nog voldoende andere heerlijke gerechten met Ham te vinden.

Ham bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Beenham (geopend)  3 – 5 dagen 3 maanden
 Achterham (geopend)  3 – 5 dagen 3 maanden
 Rauwe ham (geopend)  5 – 7 dagen 3 maanden
 Schouderham (geopend)  3 – 5 dagen 3 maanden
 Achterham gegrild (geopend)  3 – 5 dagen 3 maanden
 Hamlappen  tot 2 dagen 3 maanden

Houdbaarheid HamHoe kun je vaststellen of ham niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Ham niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Ham grauw, plakkerig, een groenige glans krijgt, zuur of vreemd ruikt dient de Ham weggegooid te worden.

Hoe lang kun je ham bewaren?

Onbereide en bereide Ham kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Onbereide Ham kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Bereide Ham kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Ham als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, 3 tot 5 dagen bewaard worden. Bewaar de Ham in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Ham als gesneden vleeswaar kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 gaden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Ham in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.