Houdbaarheid Gedroogde Kruiden

Gedroogde kruiden kun je beste altijd even mee laten trekken in je gerechten om de smaak en geur te laten loskomen. Gedroogde kruiden zijn goede zoutvervangers. Je kunt zelf ook kruiden drogen. Hiervoor lenen zich het beste kruiden met stevige blaadjes. Laat de kruiden drogen op een beschutte, luchtige plaats. Niet in de oven omdat de kruiden dan hun smaak en geur verliezen. Na het drogen de kruiden direct in goed afsluitbare potjes overdoen. Gedroogde kruiden, in potjes of zakjes, zijn tegenwoordig overal goed verkrijgbaar. Er zijn ook droge kruidenmengels te koop zoals vijfkruidenpoeder, kerrie, ras-el-hanout, chilipoeder, provencaalse kruiden, bouquet garni en bami en nasikruiden. Specerijenzijn smaakmakers uit voornamelijk tropische landen. Specerijen kunnen ook met kruiden gecombineerd worden. Hiervoor zijn geen regels maar dat ligt aan je eigen smaak. Het is het experimenteren en uitproberen waard. Specerijen lenen zich ook uitstekend voor het bereiden van zoete gerechten. Verse specerijen zijn het rijkst aan smaak. Dus peperkorrels fijnmalen in de pepermolen, een hele nootmuskaat raspen en diverse specerijen fijnmaken in de vijzel. Het is belangrijk om te weten hoelang Specerijen en Gedroogde Kruiden houdbaar zijn en onder welke condities.

Houdbaarheid Gedroogde Kruiden

Buiten Koelkast
Alle gedroogde kruiden  > 1 jaar

Houdbaarheid Gedroogde KruidenHoe kun je vaststellen of Gedroogde Kruiden niet meer goed zijn?

Je kunt vaststellen of Kruiden en Specerijen niet goed meer zijn door te kijken, ruiken en proeven. Als Droge Kruiden en Specerijen klonterig zijn en geen aroma en geur meer hebben dienen zij weggegooid worden.

Hoe moet je Gedroogde Kruiden bewaren?

Gedroogde Kruiden en Specerijenkunnen langer dan 1 jaar bewaard worden, mits op een droge en koele plaats. Beslist niet op een vochtige plaats om klonteren te voorkomen.